Yosemite National Park uitzicht

Yosemite National Park

Voordat we weer richting de kust van Californië gaan, bezoeken we het laatste Nationale Park van deze rondreis door het Westen van Amerika, Yosemite National Park.

We overnachten in Oakhurst en verblijven twee nachten in Days Inn - Yosemite Sierra Inn. Een eenvoudig, maar prima en betaalbaar hotel dat op een paar autominuten van het Nationale park ligt.

Watervallen

Yosemite staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en staat vooral bekend om zijn hoge watervallen. In het voorjaar zijn de watervallen het krachtigst en voor velen is het voorjaar dan ook de ideale periode om dit park te bezoeken. Houd er wel rekening mee dat (een gedeelte van) de Glacier Point Road soms pas eind mei of begin juni open gaat!

Yosemite sign
Waterval Yosemite
Yosemite

Yosemite Falls

Yosemite FallsYosemite Falls is de hoogste waterval van Noord Amerika en zelfs één van de hoogste watervallen ter wereld.

Het water valt in drie trappen naar beneden, vanaf een hoogte van maar liefst 739 meter.

Bij het uitkijkpunt Glacier Point heb je een prachtig overzicht van Yosemite National Park en kun je zien waar de watervallen naar beneden denderen.

Glacier Point

De foto hiernaast is gemaakt bij één van de mooiste uitkijkpunten van Yosemite National Park, Glacier Point.

Glacier Point is te bereiken via de Glacier Point Road. Een deel van deze weg is echter niet het hele jaar door geopend.

In principe geldt dat deze weg van eind mei/begin juni tot oktober gewoon open is. Op de website van NPS kun je de actuele situatie bekijken van wegen die open of dicht zijn in Yosemite National Park.

Prachtige natuur en wijdse uitzichten

De natuur spreekt ook in dit Nationale Park tot de verbeelding. Veel groen, mooie waterpartijen en prachtige wijdse uitzichten. Ook voor dit park geldt dat goede bergschoenen aan te bevelen zijn, vooral als je de bergen ingaat.

De foto hieronder in het midden is gemaakt bij Tunnel View overlook, Wawona Road. Naast Glacier Point is dit een Must See, wanneer je dit park gaat bezoeken. Meer informatie en historie over de Tunnel View vind je hier.

Yosemite

Yosemite tunnel view
Yosemite

Eind van de rondreis in zicht

Alhoewel we nog iets meer dan een week te gaan hebben, komt het eind van de rondreis in zicht.

Na 2 dagen Yosemite National Park gaan we, de volgende ochtend, weer richting de Westkust van Amerika. In zo'n 3,5 uur rijden we van Oakhurst naar San Francisco, waar we ook 2 nachten hebben gepland.

San Francisco » « Sequoia NP

Reizen door Amerika Banner