Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park

reisplanning Joshua TreeWanneer je ons reisschema volgt, dan is Joshua Tree het eerste Nationale park waar je doorheen rijdt als je van Palm Springs naar Bullhead City rijdt.

De route van Palm Springs, via (een gedeelte van) Joshua Tree National Park, naar Bullhead City duurt iets meer dan 4 uur. De tijd om onderweg een aantal keren te stoppen is hierin niet meegenomen!.

Joshua Tree Nationaal Park heeft drie ingangen, waarvan één helemaal in het zuiden van het park.

Joshua Tree entrance NorthNa het virtueel rijden van de wegen door dit park op Google Streetview, besloten we om Joshua Tree bij the West entrance in te rijden en bij the North entrance te verlaten. Dit leek ons de mooiste route door het Nationale Park en paste qua tijd ook beter in het reisschema.

De foto hiernaast hebben we bij the North entrance gemaakt.

America the Beautiful Annual Pass

Joshua Tree National ParkTijdens deze reis bezoeken we meerdere Nationale parken en het kan voor ons uit om een America the Beautiful Pass te kopen.

Deze kopen we bij het Joshua Tree Visitor Center, aan 6554 Park Boulevard, Joshua Tree, CA 92252. De pas is een jaar (plus de resterende dagen van de huidige maand) geldig voor één (niet commerciëel) voertuig, de pashouder plus drie volwassen inzittenden.

Kinderen tot 16 jaar hebben gratis toegang. Meer informatie en veelgestelde vragen over America the Beautiful Annual Pass vind je hier.

"Er alleen doorheen rijden is al zéér de moeite waard!"

Joshua TreesJoshua Trees

Het Nationale park dankt zijn naam aan de vele Joshua Trees en wordt gekenmerkt door twee verschillende woestijnlandschappen.

Zorg ervoor dat je voldoende water in de auto hebt en bereid je zeer goed voor als je van de verharde weg afgaat!

Joshua Tree verharde wegenIn 2011 kwam toenmalig directeur van popcentrum 013 om het leven in Joshua Tree National Park.

Joshua TreeLaat dit bericht je er niet van weerhouden om dit Nationale Park te bezoeken, maar tref goede voorbereidingen!

Je kunt verschillende wandelingen maken in Joshua Tree National Park, maar in de zomer kan het er erg heet zijn.

In juli is de maximum temperatuur er gemiddeld 38ºC.

Een overzicht van gemiddelde temperaturen in Joshua Tree National Park kun je vinden op deze website.


Black Rock Canyon Campground, Joshua Tree National Park

Kamperen in Joshua Tree National ParkWij hebben tot nu toe alle reizen in de Verenigde Staten met de auto i.c.m. hotels gedaan en zijn alleen door dit prachtig Nationaal Park gereden.

Het is natuurlijk ook ontzettend gaaf om in Joshua Tree National Park te kamperen!

De foto's hiernaast zijn gemaakt door Marja en Ko, van de website marenko.net, bij Black Rock Canyon Campground in Joshua Tree National Park.

Wanneer je met de camper op reis gaat in de Verenigde Staten dan is het bekijken van de website van Marja en Ko eigenlijk een Must!

Op de website vind je vele prachtige foto's, beoordelingen van kampeerplaatsen, reisverslagen en andere tips.

Wij vonden het voor deze rondreis prima om er alleen doorheen te rijden en vervolgen onze weg naar Bullhead City. In de toekomst zouden we graag meer ontdekken in dit bijzondere park.


Bullhead City

Route 66Op deze website hebben we geen pagina geplaatst over Bullhead City.

In deze stad overnachten we alleen voordat we, via een stukje Route 66, naar de Grand Canyon rijden.

Route 66

Wil je weten wat er allemaal langs de Route 66 te zien en te doen is? Bekijk dan deze kaart op ridingroute66.us.

Harrah's Bullhead CityIn Bullhead City verbleven we overigens in een prima Hotel: Harrah's.

In het hotel bevindt zich ook een casino en dat is (vermoed ik) de reden van de zéér lage kamerprijzen. Je kunt hier alvast een klein beetje in de Las Vegas stemming komen.

Priceline

Een andere manier om goedkope hotelovernachtingen te vinden is de website priceline.com.

Op deze website bepaal je zelf de prijs, het aantal sterren en in welke regio het hotel moet staan. De website onderhandeld vervolgens voor jou met meerdere hotels. Wanneer er een deal wordt gesloten tussen Priceline (jouw ingevulde wensen) en een hotel, dan is de boeking gelijk definitief!

Wij hebben tijdens de rondreis meerdere hotels via deze website geboekt, wat ons prima is bevallen!

Grand Canyon » « Palm Springs