Universal Studio's en Islands of Adventure

Universal Studio's Orlando

Universal Studios OrlandoUniversal Studio's Orlando bestaat uit twee verschillende pretparken, een Citywalk en drie hotels.

Universal's Islands of Adventure is, niet alleen qua attracties maar ook qua aankleding, een totaal ander park dan Universal Studios Florida.

We hebben twee volle dagen genoten in beide parken.

Universal Studios Florida

Universal Studio's FloridaUniversal Studio's Florida is opgedeeld in zes verschillende zones: Production Central, New York, San Francisco, World Expo, Woody Woodpecker's Kidzone en Hollywood.

Emmett Brown lookalikePlattegronden en interactieve kaarten vind je hier op de website van Universal.

In 2009 hebben we Universal Studio's Hollywood bezocht en een aantal attracties kun je zowel in Hollywood als in Orlando vinden.

Grote attracties als "Jurassic Park the Ride", "Revenge of the Mummy the Ride", "Terminator 2 3D" (inmiddels in Hollywood vervangen door Despicable Me) en "Shrek 4-D" vind je zowel in Hollywood als in Orlando. Toch zijn er ruim voldoende verschillen tussen beide parken!

Populaire attracties als "Backdraft" (inmiddels vervangen door Transformers: The Ride), "Waterworld" en "the World Famous Studio Tour" vind je bijvoorbeeld alleen in Hollywood en "ET Adventure", "Men in Black Alien Attack" en "Hollywood Rip Ride Rockit" alleen in Florida. Daarnaast zijn er nog een groot aantal kleinere attracties die niet hetzelfde zijn.

Superstar Parade

Superstar Parade
SpongeBob Superstar Parade
Superstar Parade

Universal's Islands of Adventure

Islands of AdventureUniversal's Islands of Adventure, dat in 1999 geopend werd, is een heus avonturen pretpark met meerdere achtbanen, waaronder de duellerende achtbaan "Dragon Challenge".

Jaarlijks wordt dit avonturenpark door ca. zes miljoen bezoekers bezocht.

Attracties en shows

Incredible Hulk CoasterSpectaculaire rollercoasters, zoals de hiernaast afgebeelde Incredible Hulk Coaster, de wildwaterbaan van Jurassic Park River Adventure, samen met Spiderman in een film en een vrije val maken in Doctor Doom's Fear Fall zijn slechts enkele voorbeelden van avonturen die je in dit leuke pretpark kunt beleven.

Poseidons FuryEen pretpark voor jong en oud

Snelheid en spektakel voeren de boventoon in dit park, maar er zijn leuke attracties en shows voor jong & oud en voor durfals en personen die het iets rustiger aan willen doen.

Naast de vele attracties vind je er veel leuke shops en diverse eetgelegenheden.

Vooral de hele kleintjes zullen genieten in het gebied Seuss Landing, maar ook voor de iets oudere kinderen zijn er leuke en leerzame dingen om te doen, zoals het "Jurassic Park Discover Center".

Eighth Voyage of Sindbad Stunt Show
Treasures of Poseidon
Seuss Landing

De pratende wensfontein "the Mystic Fountain", de familievriendelijke coaster "Flight of the Hippogriff", de special effect tour "Poseidon's Fury" en de stuntshow van "the Eighth Voyage of Sindbad" zijn leuk voor zowel jong als oud.

Voor werkelijk iedereen zal het betreden van the Wizarding World of Harry Potter adembenemend zijn!

Tip: Voor de attractie "Harry Potter and the Forbidden Journey" ontstaat erg snel een wachtrij, de wachttijd kan oplopen tot meer dan 2 uur en hier is geen aparte rij voor Express pass houders. Als je hier in de ochtend gelijk heen gaat, dan heb je grote kans dat er nog geen rij staat!

The Wizarding World of Harry Potter

Wizarding World of Harry Potter
Hogsmeade Station
Kasteel Harry Potter

Prijzen Universal Studio's Orlando

De entreeprijzen voor Universal Studio's Orlando zijn divers. Enkele tickets, tickets voor beide parken op 1 dag en meerdere dagen tickets voor 1 of beide parken. Elk entreebewijs is ook nog weer eens te upgraden naar een Express Pass.

Universal Express Pass

Wanneer je alles wilt zien en beleven in beide parken van Universal Studio's Orlando, dan heb je minimaal twee dagen nodig. Om alle shows te zien en in alle attracties te gaan is de Universal Express Pass onmisbaar!

De Express Pass is een uitbreiding op je gewone ticket en hiermee verkort je de wachttijden voor bijna alle attracties en shows enorm.

Kennedy Space Center » « Daytona Beach