Venice Beach Los Angeles

Los Angeles als start- en eindpunt van de rondreis

Los Angeles is het start- en eindpunt van deze rondreis door het Westen van Amerika. We hebben de bezienswaardigheden in Los Angeles over een aantal dagen verdeeld. Eén dag na aankomst in Amerika en de laatste dagen van deze reis.

Hotel Ayres InnVia hotels.com hebben we voor 2 nachten een hotel geboekt in Anaheim. We zijn niet heel veel in het ALO Hotel (destijds: Ayres Inn Orange) geweest, maar het hotel is ons zeker prima bevallen!

Ideale locatie om rondreis te vervolgen

Universal Studio's is vanuit dit hotel in ca. 45 min te bereiken en LAX airport ligt op zo'n 40 autominuten.

Als je je reis vanuit Los Angeles vervolgt richting San Diego, dan zit je al aan de goede kant van Los Angeles. Je hoeft dus s'ochtends niet eerst door het drukke verkeer, maar kunt relaxed je rondreis vervolgen.

Een bezienswaardigheid van LA (waar wij overigens zelf niet zijn geweest) is Disneyland Resort. Dit familie entertainment park ligt op nog geen 4 miles van dit hotel.

Huurauto Amerika

Huurauto AmerikaNa aankomst op het vliegveld LAX halen we eerst, per bus, de auto op bij het autoverhuurbedrijf.

We hebben de rondreis in deze Ford Mustang gereden, maar we hadden eigenlijk een Dodge Charger (of soortgelijk, Full Size auto) gehuurd.

Huurauto AmerikaZie update: onze ervaringen met autohuur in Amerika tot nu toe.

Twee grote koffers, een tempex-koelbox en twee rugtassen passen met gemak in de kofferbak van deze sportieve auto. Je kunt natuurlijk een kleinere auto huren, maar als je aan het rondreizen bent door Amerika, dan laat je de auto ook wel eens onbewaakt achter op een parkeerplaats.

Bijvoorbeeld op de parkeerplaats van Horseshoe Bend, waar niet altijd mensen aanwezig zijn. Het is dan wel een fijn idee om je koffers en een aantal andere spullen in de kofferbak te hebben en niet voor iedereen zichtbaar op de achterbank!

Autorijden AmerikaAutorijden in Los Angeles en West Amerika

Los Angeles is de grootste stad in de staat Californië en heeft een zeer groot en vaak druk wegennetwerk. Aan het autorijden in Amerika raak je echter snel gewend.

Uiteraard doe je er wel verstandig aan om de verkeersregels van Amerika alvast thuis door te nemen.

Op de website van Alles Amerika staan de verkeersregels van Amerika duidelijk uitgelegd.

Buiten de grote en drukke steden, zoals LA en San Francisco (in mindere mate), is het helemaal relaxed autorijden in Amerika.

Bezienswaardigheden Los Angeles

Op dag 2 van deze rondreis bezoeken we Universal Studio's. Aan het eind van deze 26 daagse vakantie komen we terug in Los Angeles. Tijdens de laatste dagen gaan we nog een aantal leuke dingen zien in Hollywood, waaronder de Walk of Fame en Grauman's Chinese Theatre, maar we gaan ook relaxen op Venice Beach.

Walk of Fame
Venice Beach
Grauman's Chinese Theatre

Hollywood Sign

Het Hollywood Sign bekijken en fotograferen mag natuurlijk niet aan je reis ontbreken.

Bezienswaardigheden naastgelegen districten

NBC, Warner Bros., Disney, 20th Century Fox, MGM en Sony Pictures Entertainment worden ook vaak in één adem genoemd met L.A., maar bevinden zich in de naastgelegen districten van Los Angeles County.

Crime Lab CSI Miami

CSI Miami Crime LabFans van CSI Miami opgelet, want het hoofdkantoor uit deze populaire tv-serie staat in, huh?!

Jawel, het gebouw dat in de serie als Crime Lab dient vind je niet in Miami, maar in Los Angeles County, aan de Aviation Blvd in Hawthorne.

Adres: 14600 Aviation Blvd Hawthorne, CA 90250, USA.

Uiteraard is dit geen #1 Must See, maar wanneer je bijvoorbeeld nog even iets wilt bekijken voordat je naar het vliegveld vertrekt, dan is dit wellicht een leuk idee om te doen.

Het gebouw bevindt zich op zo'n 5 minuten (met de auto) van LAX airport.


Ben je geïnteresseerd in filmlocaties? Iamnotastalker.com is een blog van Lindsay, die met name vele filmlocaties in de omgeving van Los Angeles beschrijft.


Universal Studios » « Overzicht rondreis