Daytona Beach

Daytona BeachVanuit St. Augustine rijden we langs de kust over de 1A, in ongeveer twee en half uur (inclusief een aantal stops), naar Daytona Beach.

Het racecircuit van Daytona Beach is wereldberoemd en als er geen grote races of evenementen gepland staan, dan kun je hier vrijwel elke dag verschillende tours maken.

Tour Daytona International Speedway

International Speedway ToursEr zijn verschillende tours mogelijk.

Een Speedway Tour van ongeveer 30 minuten, een All Access Tour van ongeveer 90 minuten en een VIP Tour van ongeveer 3 uur.

Daytona International SpeedwayWij hebben gekozen voor de All Access Tour van 90 minuten. Een zéér interessante rondleiding, waarbij je vrijwel alles kunt zien.

De 90 minuten zijn werkelijk omgevlogen, maar we kregen de indruk dat we niets gemist hebben en de juiste keuze qua tour hebben gemaakt.

In 2012 hebben we $ 22,00 pp. betaald voor de All Access Tour.

De tour van 30 minuten is zo'n $ 7,00 per persoon goedkoper, maar je doet jezelf echt te kort wanneer je deze neemt i.p.v. de All Access Tour! Wellicht komt het door het feit dat we geen Diehard Race Fans zijn, maar de meerwaarde van een VIP Tour is ons niet helemaal duidelijk.

Meer informatie over de tours vind je op de website van Daytona International Speedway.

Over het circuit

Circuit DaytonaCircuit DaytonaCircuit Daytona

Persruimte Daytona International Speedway

Press Box DaytonaPress Box DaytonaPress Box Daytona

Einde van de Tour

Aan het einde van de All Access Tour zie je de auto van de winnaar van de laatst verreden Daytona 500. Hieronder de winnende auto van 2012 en een foto van de Wall of Winners.

Circuit DaytonaDaytona Wall of WinnersCircuit Daytona

Bezienswaardigheden Daytona Beach

Verkeersborden Daytona BeachAuto's strand DaytonaNaast het International Speedway circuit zijn er nog een aantal leuke bezienswaardigheden in en rond Daytona Beach.

Zo kun je, op bepaalde plaatsen, met je eigen (huur)auto het strand op, waar vroeger menig snelheidsrecord werd verbroken.

Tien miles ten zuiden van Daytona kun je de hoogste vuurtoren van Florida bezoeken bij "Ponce Inlet Lighthouse and Museum".

Ponce de Leon Inlet Light Station Museum

Na het beklimmen van de, meer dan 50 meter hoge, vuurtoren heb je een prachtig uitzicht!

Ponce Inlet LighthouseDaytona Light Station MuseumUitzicht Daytona

Let op: Bij slechte weersomstandigheden, zoals Thunderstorms, kan de vuurtoren worden afgesloten voor publiek!

Na een mooie dag in Daytona rijden we voor twee dagen naar Orlando, waar we beide pretparken van Universal Studio's Orlando bezoeken.