Nationaal Park Iguaçu

Nationaal park IguaçuNationaal park Iguaçu in Brazilië is één van de hoogtepunten van onze reizen door Amerika.

De 2,7 kilometer brede waterval van Foz do Iguaçu is een verzameling van zo'n 275 verschillende watervallen en ligt op de grens tussen Brazilië en Argentinië.

Aangezien bijna alle watervallen vanaf de Argentijnse kant vallen, kun je vanaf de Braziliaanse kant de mooiste foto's maken.

Hotel das CataratasDe watervallen van Nationaal park Iguaçu behoren tot één van de breedste en mooiste watervallen ter Wereld! De hoogste waterval van Iguaçu (Devil's throat) is meer dan 80 meter hoog en 150 meter breed.

Het Nationaal park staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Overnachten in Nationaal Park Iguaçu

Nationaal park IguaçuOvernachten in Hotel das Cataratas is bijzonder aangenaam en biedt je de unieke mogelijkheid om ook buiten de openingstijden in het Nationale park te verblijven.

Hotel das Cataratas is het enige hotel in Nationaal park Iguaçu aan de Braziliaanse kant.

Nationaal park IguaçuGeniet in alle rust, alleen samen met andere gasten van Hotel das Cataratas, van de watervallen en dieren die zich meestal niet laten zien wanneer het drukker wordt in het park.

Deze apen, verschillende vogels, prachtige vlinders en andere dieren zagen we bijvoorbeeld, voordat het park openging, vlakbij het hotel.

Er zijn een aantal trails in het Nationaal Park. Een 9 kilometer lange trail "Poço Preto Trail", welke je te voet of met de fiets kunt doen en een trail die je zeker niet mag missen: "The Path of the Falls".

The Path of the Falls

Path of Falls trailTegenover Hotel das Cataratas, bij bus stop "The Path of the Falls", begint een 1,2 kilometer lange trail met mooie uitzichten op de watervallen.

Path of the Falls trailEr zijn diverse uitkijkpunten op de mooie wandelroute langs de Iguaçu rivier.

Deze trail kent een aantal licht tot matige hoogteverschillen, goede berg- of wandelschoenen zijn dan ook aan te bevelen.

De wandelroute eindigd bij het meest indrukwekkende gedeelte van de watervallen "Garganta del Diablo", in het Engels "Devil's Throat".

Indrukwekkende Devil's Throat

Devil's Throat IguaçuHet meest indrukwekkende gedeelte van deze watervallen is zonder enige twijfel Devil's Throat, oftewel keel van de duivel.

Over een gedeelte van de watervallen is vlakbij de Devil's Throat een loopbrug gebouwd, vanaf deze loopbrug heb je een prachtig uitzicht op de watervallen en het geluid is ook zeer indrukwekkend.

Tijdens de helikoptervlucht over de watervallen van Foz do Iguaçu wordt helemaal duidelijk waarom dit gedeelte de keel van de duivel wordt genoemd!

Onderstaande foto's:

1. De loopbrug, die in de vroege ochtend nog helemaal leeg is.
2. Het uitzicht op de Devil's Throat vanaf de loopbrug.
3. De loopbrug over een gedeelte van de watervallen.

Loopbrug Iguaçu
Nationaal park Iguaçu
Nationaal park Iguaçu

De watervallen van Nationaal Park Iguaçu staan in de lijst van 7 Wereldwonderen der natuur. In oktober valt het meeste water naar beneden en in april zijn de watervallen het minst krachtig.