Katz’s Deli New York

Katz’s DeliTer voorbereiding van een nieuwe Amerika reis lezen we o.a. veel reviews en we lazen veel positieve berichten over Katz's Deli.

Volgens velen moet je in dit restaurant hebben gegeten wanneer je in New York bent geweest en dat wilden we natuurlijk meemaken.

Na een lange dag in de omgeving van Lower Manhattan, die begon met een bezoek aan het 9 - 11 Memorial in de vroege ochtend en eindigde met een Brooklyn Tour, besloten we om bij Katz's Delicatessen te gaan eten.

In deze Deli is onderstaande en spraakmakende scene opgenomen van de film 'When Harry Met Sally'.

Onze eigen Katz’s Deli ervaring

Katz’s DeliHet begon een beetje verwarrend want na binnenkomst krijg je een bonnetje, die je NIET moet verliezen en je moet een keuze maken tussen Self service of bediening tegen meerprijs.

Er waren niet heel veel tafels meer vrij en we wisten niet precies hoe het allemaal werkte met de zelfbediening aldaar, dus we kozen voor bediening.

Ze serveren, naar eigen zeggen "the best pastrami sandwich in the world" en dat wilden we graag eens proeven.

Wanneer je aangeeft dat je nog nooit pastrami hebt gegeten, dan krijg je een bordje met een paar stukjes vlees. We zijn allebei geen moeilijke eters, maar de pastrami was aan ons niet echt besteed en dus kozen we voor iets anders.

Wellicht hadden we te hoge verwachtingen van tevoren of hadden we iets anders van het menu moeten kiezen. Onze Katz’s Deli ervaring was in elk geval niet heel positief te noemen, maar dat kan natuurlijk ook aan ons liggen.

Het is een zéér populaire Deli in New York en qua beoordelingen krijgt het zowel zéér lovende als slechte, maar in onze ogen is Katz’s Deli, zeker gezien de prijs-kwaliteitsverhouding, behoorlijk overschat.

Anyway, leuk om er geweest te zijn, maar niet meer dan dat.