Las Vegas uit hotelkamerraam

Twee nachten in Las Vegas

Treasure IslandLas Vegas mag je zeker niet laten liggen wanneer je een rondreis aan het plannen bent aan de Westkust van Amerika!

Ook al is gokken niet jouw ding, deze stad moet je echt een keer gezien hebben. Zeker wanneer je een trip maakt door het Westen van Amerika.

Aan hotels geen gebrek in Las Vegas. De populairste en meest bekende hotels en casino's, bevinden zich aan de Strip. De strip is een bijna 6,5 km lang gedeelte van de Las Vegas Boulevard.

Wij verbleven tijdens onze vakantie in Amerika twee nachten in Treasure Island. Dit hotel ligt aan de strip, heeft prima kamers en een fantastische show!

Update: De pirate show "Sirens of Treasure Island" is er helaas niet meer.

Nov - 2013: Na 10 jaar is deze fantastische (openbare en gratis) show helaas gestopt. Meer informatie hierover vind je in een artikel van de Las Vegas Sun.

Route Hurricane Hoover Dam Las VegasRoute naar Las Vegas via de Hoover Dam

Las Vegas is goed te bereiken vanuit Zion National Park.

Vanuit Hurricane ben je met de auto in zo'n twee uur en twintig minuten midden op de strip van Las Vegas.

Hoover DamTrek je een paar uur langer uit voor deze route, dan kun je een bezoek aan de Hoover Dam ook gelijk meepakken.

De reistijd van Hurricane, via de Hoover Dam, naar Las Vegas bedraagt een kleine drie uur.

In de Hoover DamHet is leuk en indrukwekkend om dit bouwwerk van buiten te bezichtigen, maar als je hier nog een paar uur extra uittrekt dan kun je de Hoover Dam ook in.

De Hoover dam in

De gokstad Las Vegas wordt van stroom voorzien door het indrukwekkende Hoover dam bouwwerk.

Wanneer je op eigen gelegenheid naar de Hoover Dam gaat dan kun je ter plaatse tickets kopen of (tot 90 dagen vooruit) online. Bij de prijs van de power plant tour is de entree voor het visitor center inbegrepen.

De geschiedenis, kenmerken en meer informatie over de Hoover Dam kun je vinden op Wikipedia.

Las Vegas overdagLas Vegas "dag en nacht"

Als je Las Vegas overdag binnenrijdt dan wordt gelijk duidelijk dat dit wel een erg bijzondere stad in Amerika is.

Eerst rij je nog door de Mojavewoestijn met haar weidse uitzichten en dan doemt ineens een grote stad op, de beroemdste gokstad ter wereld.

Las Vegas nachtLicht uit, Spot aan!

Wanneer het donker wordt en Las Vegas pas echt tot leven komt, dan weet je zeker dat dit één van de hoogtepunten van je reis door Amerika gaat worden!

De stad heeft zoveel bezienswaardigheden, die je natuurlijk niet allemaal in twee dagen (zoals in ons reisschema) kunt zien, maar in twee dagen / nachten krijg je een goede indruk van de 'Gambling Capital of the World'.

Op de foto's hieronder zie je (v.l.n.r.) een stukje nagebouwd Parijs, de toren van hotel Bellagio en het grote hotel Caesars Palace.

Parijs in Las Vegas
Bellagio Las Vegas
Caesars Palace

Hoeveel dagen/nachten?

Wanneer je deze beroemde gokstad voor de eerste keer gaat bezoeken en net zoals wij tijdens een rondreis door het westen, dan zul je waarschijnlijk c.a. twee dagen/nachten vooral in de omgeving van de Strip vertoeven. Hier is al zoveel te zien, te doen en te beleven.

Op onze fotopagina vind je foto's van nog een aantal bezienswaardigheden in deze bijzondere en bruisende stad.

Ben je al een keer in Las Vegas geweest of heb je hier meer dan twee dagen/nachten te besteden? Lees dan zeker ook de vakantietips en bezienswaardigheden van Margreth Snels.


I Love Las Vegas

Nicolay Berbers is een enorme fan van Las Vegas, op zijn website vind je een lijst met 100 leuke dingen om te doen in deze waanzinnige stad.

Foto's Las Vegas » « Zion NP

Reizen door Amerika Banner