Vanaf de rand van Horseshoe Bend

Horseshoe Bend

Locatie Horseshoe BendEen bezoek aan Horseshoe Bend kost relatief weinig tijd. Wanneer je van de Grand Canyon op weg bent naar Lake Powell of andersom natuurlijk, dan mag je een bezoek aan Horseshoe Bend gewoon niet missen!

Na twee nachten bij de Grand Canyon is Page onze volgende stop om te overnachten.

Locatie Horseshoe Bend

Highway 89 ArizonaHorseshoe Bend ligt aan de Highway 89, ook wel omschreven als U.S. Route 89, op ongeveer 6 km ten zuiden van Page.

De wijdse uitzichten en stoere bergen langs de Highway 89 zijn prachtig om te zien.

Coördinaten, kaarten en satellietbeelden van deze locatie vindt je op de website: toolserver.org. Update: toolserver.org is niet meer online, via Google Maps vind je eenvoudig de locatie.

Wandelen naar Horseshoe Bend

Horseshoe BendNeem voldoende water mee en trek goeie (berg)schoenen aan op de wandelroute van de parkeerplaats (aan de Highway 89) naar de hoefijzervormige meander.

Het kost enige energie om er te komen, zie de wandelroute van 1,2 km hiernaast, maar het uitzicht waarmee je beloond wordt is niet te beschrijven zo mooi! Op de wandelroute, heen en terug 2,4 kilometer, kun je geen drinken kopen. Neem dus voldoende water mee!

Tussen 12.00 en 14.00u is het natuurlijk het warmst om te lopen, maar de foto's die je kunt maken worden des te mooier. Tussen 12.00 en 14.00u staat de Horseshoe Bend vol in de zon en heb je nagenoeg geen last van schaduwpartijen.

Horseshoe Bend
Horseshoe Bend
Horseshoe Bend

Wanneer je dit wonderbaarlijk natuurverschijnsel helemaal op de foto wilt krijgen, dan heb je zeker een groothoeklens nodig. Deze hadden wij niet bij ons, maar we zijn best blij met het resultaat.

Horseshoe Bend

Door naar Page en Lake Powell

Glen Canyon DamNa ons bezoek aan Horseshoe Bend rijden we door naar Page.

Hier draaien we onze eerste was in een authentieke amerikaanse wasserette en we nemen nog een kijkje bij de Glen Canyon Dam van Lake Powell.

De stuwdam in de Colorado rivier dient tegelijkertijd als brug en is een indrukwekkend bouwwerk. Minder indrukwekkend dan de wereldberoemde Hoover Dam vlakbij Las Vegas, maar toch erg leuk om te zien en de omgeving rond de Glen Canyon Dam is prachtig.

Lake PowellIn Lake Powell werd ons duidelijk waarom we in de omgeving zoveel boten en jetski's achter de auto's en campers zagen hangen.

Op het kunstmatige stuwmeer, met een oppervlakte van ruim 650 vierkante kilometer vindt heel veel waterrecreatie plaats.

We hadden in de planning om vanuit Page ook nog Antelope Canyon te bezoeken, maar wegens tijdgebrek is dat er helaas niet van gekomen.

We wilden de volgende dag een volledige dag in Bryce Canyon doorbrengen, maar Antelope Canyon staat zeker nog op onze Bucket list!

Bryce Canyon NP » « Grand Canyon

Reizen door Amerika Banner