Uitzicht onderweg Florida Keys

Florida Scenic Highway 1Van Key West naar Key Largo

In de ochtend van de derde dag gaan we eerst nog even Key West in, een aantal foto's van de vorige pagina zijn ook in de ochtend van deze derde dag van de rondreis gemaakt.

Aan het begin van de middag vertrekken we vanaf het begin van Florida's Scenic Highway 1 naar Key Largo.

Ochtend in Key West

Conch trainTe voet is alles in het centrum van Key West redelijk goed te bereiken, maar als je niet zoveel wilt / kunt lopen of je vindt het gewoon leuk om rondgereden te worden, dan kun je ook de Conch train nemen.

Informatie over de route en prijzen van de tickets vind je op de website conchtourtrain.com

Ook overdag is het een gezellige drukte in Key West, we hadden ons zeker nog wel een dag langer kunnen vermaken, maar er liggen ook nog zoveel andere leuke dingen in het verschiet!

Terug naar Key Largo

Bij het bord "Mile 0" beginnen we de terugreis naar Key Largo, die naar onze mening noordwaarts nog mooier om te rijden is dan zuidwaarts.

Florida Keys

florida keysVeel toeristen die de Florida Keys rijden, volgen alleen de Highway 1 en stoppen misschien een paar keer.

Toch is het leuk om ook een keer een woonwijk in te rijden op één van de Keys, om te kijken hoe de mensen daar leven.

Prachtige huizen met grote tuinen, die vrijwel allemaal aan het water grenzen en bijna iedereen heeft wel een boot of jetski.

Aan de hoeveelheid BBQ's en de inrichtingen van de tuinen is ook goed te zien dat het bijna altijd mooi weer is op de Florida Key's, de mensen leven hier erg veel buiten.

Seven Mile BridgeSeven Mile Bride

De Seven Mile Bridge is gebruikt in meerdere films waaronder 2 Fast 2 Furious, True Lies en de James Bond film License to Kill.

Sunset Grille & Raw Bar

Sunset GrilleVlak na het passeren van de 7 Mile Bridge hebben we gegeten bij Sunset Grille & Raw Bar. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de Seven Mile Bridge.

Het eten was hier prima in orde en de bediening zeer vriendelijk, maar vooral de locatie van dit leuke restaurant is werkelijk fantastisch!

Urinoirs met tvDat de Amerikanen dol zijn op sport en televisie kijken wisten we al, maar deze tv's boven de urinoirs vonden we toch wel erg bijzonder.

Op deze manier hoef je dus, ook tijdens je bezoek aan het toilet, echt niets meer te missen ;-).

Kijk voor meer informatie op de website van Sunset Grille & Raw Bar.

Einde van de dag alweer in zicht

Omdat we pas is de middag zijn vertrokken naar Key Largo en onderweg behoorlijk veel stops hebben gemaakt, komen we pas aan het einde van de middag aan in Key Largo.

Zonsondergang Key Largo

Zonsondergang Key LargoZonsondergang Key LargoDe zonsondergang in Key Largo is minder bekend dan de zonsondergang in Key West, maar is zeker niet minder mooi.

De foto's van deze zonsondergang zijn gemaakt achter het Bayside Inn Key Largo hotel.

Dit hotel ligt op een prachtige locatie, heeft ruime en nette kamers en vriendelijk personeel. Naast het hotel is een erg leuk restaurant gelegen, Snook's Bayside, dat vrijwel dagelijks live muziek heeft.

Op zo'n 10 minuten rijden, van het Bayside Inn hotel, vind je het John Pennekamp Coral Reef State Park. Dit is het eerste onderwaterpark van de USA en je kunt hier Snorkel-tours en Scuba-tours maken. In continentaal Amerika zijn levende koraal formaties alleen aan de kust van Texas en de Florida Key's te vinden.

Naples » « Key West