9 - 11 Memorial en Museum

Pool 9-11 Memorial

9/11 Memorial info

9 - 11 infoHoeveel tijd:
1 uur (excl. de gem. tijd van 2 uur voor een bezoek aan het museum)

Adres:
1 Albany St, New York, NY 10006

Openingstijden:
Afhankelijk van het seizoen

Prijs: Gratis (Memorial)

Officiële website

Toen we het 9 - 11 Memorial in oktober van 2013 hebben bezocht was het museum nog in aanbouw.

Alhoewel het aanvankelijk de bedoeling was dat het museum al in september van 2012 klaar zou zijn, gingen pas op 21 mei 2014 de deuren open voor het gewone publiek.

Een week eerder werd het museum al opengesteld voor overlevenden, familieleden van slachtoffers en hulpverleners.

Ground zero, waar tot 11 september 2001 de Twin Towers stonden, is nu een indrukwekkend Memorial, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van 9 - 11 en de bomaanslag van 26 februari 1993.

Zéér indrukwekkend

Een bezoek aan Pearl Harbor hebben we destijds als zeer indrukwekkend ervaren en het gevoel dat we er kregen is een klein beetje vergelijkbaar met dit Memorial.

De herinneringen aan deze trieste gebeurtenissen liggen echter nog zo vers in het geheugen, dat een bezoek aan dit Memorial een nog veel grotere indruk op ons heeft gemaakt.

Must Do en "things people shouldn't do"

North Pool 9-11 MemorialOp de vraag "of dit een Must Do is" dan zeggen wij volmondig ja. Wat mensen op de plek zelf eigenlijk niet zouden moeten doen, althans in onze beleving, is het maken van de vaak iets te vrolijke "kijk mij hier nou eens zijn" selfies.

Het kan aan ons liggen, maar we hebben ons hier wel een beetje aan gestoord. Dit is volgens ons geen attractie, maar een bezienswaardigheid die je met veel respect moet betreden en beleven.

Als je het ons vraagt dus een echte Must Do, wanneer je in deze geweldige stad bent, maar realiseer je ook goed waarom je er bent.

Praat hierover mee op onze Facebookpagina

Via onderstaande Post op onze Facebookpagina kun je laten weten of je het eens of oneens met de stelling bent. We horen je mening graag.Hoeveel tijd inplannen?

We zijn zelf dus nog niet in het museum geweest, maar de gemiddelde tijd die bezoekers nemen om het museum te bezoeken is twee uur. We zijn ongeveer een uur bij het Memorial geweest.

Het 9 / 11 Memorial en Museum bevinden zich in het zuidwestelijke gedeelte van Lower Manhattan. In Lower Manhattan vind je een aantal bezienswaardigheden die je op één dag met elkaar kunt combineren.

Het nieuwe 'One World Trade Center' ligt echt om de hoek, maar er zijn meer Must See's in de buurt.

Combineren met andere bezienswaardigheden

Vrijheidsbeeld NYCNa ons bezoek aan het Memorial hebben we het Vrijheidsbeeld bezocht om vervolgens een korte wandeling te maken in het Financial District, met natuurlijk Wall Street en de beroemde Charging Bull.

Van de beroemde stier hebben we geen foto's gemaakt aangezien het er zo ontzettend druk was, dat de beroemde stier maar nauwelijks te zien was.

Brooklyn BridgeNa het Financial District hebben we een Brooklyn Tour gedaan, die gratis was, aangezien we in het bezit waren van de New York Pass met Bus Tours.

In Lower Manhattan vind je ook de wereldberoemde Brooklyn Bridge, die Lower Manhattan met Brooklyn verbindt.

Eten bij Katz’s Deli

Aan het einde van de dag hebben we gegeten bij Katz’s Deli, in Lower East Side Manhattan. Hoe we dat hebben ervaren kun je lezen op onze ervaring met Katz's Deli.